Over ons

Ewan is de eigenaar en oprichter van Utilis. Hij is geboren in Schotland, woonde jaren in Parijs en verhuisde in 2004 samen met zijn bedrijf naar Nederland. Hij heeft jarenlange ervaring met ICT. Zijn interesse werd gewekt toen hij tijdens zijn schooltijd in de jaren `80 in aanraking kwam met computers. Die interesse werd professioneel toen hij in Frankrijk bij een internationaal bedrijf ging werken. Na verloop van tijd kreeg Ewan vanwege zijn affiniteit met ICT steeds meer taken toegeschoven. Op een gegeven moment zette hij de knop om en besloot zijn eigen ICT bedrijf te beginnen. Dat werd Utilis.

Robert is van oorsprong een IT`er. Hij werkt sinds vier jaar voor Utilis. Daarvoor was hij onder meer actief voor Reuters. Behalve nieuws biedt Reuters onder meer realtime beursinformatie aan. Robert verzorgde de bijpassende ICT voor klanten in Nederland. Dat waren vooral banken en grote ondernemingen.

Samen verzorgen ze de ICT bij MKB bedrijven. Hun drijfveer zit vooral in de mogelijkheden die techniek biedt om het leven simpeler te maken. Daarnaast houden ze van de uitdaging die het werk biedt.

Robert: ‘Als IT`er werk je met enen en nullen. Het klopt of het klopt niet. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. In de realiteit loop je vaak tegen onverwachte problemen aan en is het een enorme puzzel om uit te zoeken waarom iets niet werkt. Ik hou daarvan. Je bent continue aan het denken in oplossingen. Zowel voor de techniek, maar ook voor de klanten.

Robert en Ewan zijn ook internationaal actief. Ze hebben klanten in onder meer Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika en de Verenigde Arabische Emiraten. Werken in een andere taal is voor hen geen enkel probleem. Behalve in het Nederlands kunnen klanten bij hen ook in het Engels, Frans of Duits terecht.

Neem contact met ons op