Consultancy

Een goede ICT`er huur je in vanwege zijn ervaring
Van het moment van de eerste afspraak tot het proces van beheer en support is vaak een lange weg waarin veel keuzes moeten worden gemaakt. Een overzicht van begin tot eind:

1. De afspraak

 

Op het moment dat wij voor de eerste keer langs gaan bij een klant hebben wij al het nodige voorwerk gedaan. We maken een inschatting aan de hand van informatie op de website, kijken naar concurrenten en nemen vooral ervaring mee van eerdere soortgelijke klanten. Eenmaal op locatie maken we een inventaris op. Daarbij luisteren we uiteraard naar de wensen van de klant, maar we kijken ook verder. Om te beginnen naar de fysieke ICT inrichting. Hoe ziet die er op het oog uit en wat moet er aan gebeuren? Het echte werk gebeurt in de computer. In overleg met de klant laten we een scan uitvoeren door onze ‘Agent’. Dat is een softwareprogramma die het netwerk doorligt en een automatisch rapport maakt van alle software op de computers. Mocht een klant voortijds afhaken, dan vernietigen we deze gegevens.

2. Advies

 

Aan de hand van het gesprek en de gegevens kunnen we een onderbouwd advies uitbrengen. Dit wordt nogmaals besproken, waarna er na eventuele aanpassingen een prijsopgave volgt. Dit is waar Utilis met haar expertise het verschil maakt. We helpen je bij het maken van de juiste keuzes, zodat je echt alleen betaalt voor wat je nodig hebt. Zowel bij de keuze van hardware en software, als op het gebied van beveiliging en beheer.

3. Training

 

ICT gaat tegenwoordig verder dan alleen het inrichten van apparatuur en software. Mensen moeten ook leren hoe ze hiermee moeten (gaan) werken. Sommigen hebben dit zo door, maar vooral oudere mensen hebben hiervoor vaak meer tijd en begeleiding nodig. Utilis kan dit trainingsproces verzorgen. Het is cruciaal om de ‘digitale transformatie’ van een bedrijf tot een succes te maken.

4. Na de onboarding

 

Het echte werk begint pas als het systeem eenmaal klaar is. In tegenstelling tot ‘vaste’ systemen, worden applicaties binnen de Cloud regelmatig geupdate en bijgewerkt. Dit gebeurt automatisch. Als gebruiker van een cloudsysteem is het dan ook belangrijk om mee te blijven groeien met het systeem. Op die manier haal je er ook het maximale uit. Ook na oplevering blijft Utilis betrokken en helpen we je om ook na twee jaar nog optimaal te werken binnen de Cloud.