Cloud

Overal ter wereld werken, wanneer je maar wilt

Dat is het grote voordeel van de cloud

 

Als Microsoft partner kan Utilis alle cloudproducten leveren die Microsoft aanbiedt. De belangrijkste daarvan is Office 365. Andere veel gebruikte applicaties zijn Microsoft Dynamics, voor een online CRM systeem en Microsoft Projects, voor het beheren van projecten. Ook Teams, Skype for Business en Sharepoint worden tegenwoordig vaak gebruikt.

Steeds meer bedrijven stappen over van het werken vanuit een eigen server, naar het werken in de Cloud. Het heeft dan ook een aantal grote voordelen:

De cloud is ideaal voor flexibel werken

 

Werken wordt meer en meer flexibel. Thuiswerken of op locatie werken wordt mogelijk als je gebruik maakt van een cloudsysteem. Je bent niet langer afhankelijk van een fysieke locatie om bij je gegevens te kunnen. Met de cloud is alles overal en altijd bereikbaar. Dit biedt natuurlijk veel voordelen. Zowel voor een bedrijf als voor de medewerkers. Je kunt makkelijker vanuit huis werken en medewerkers zijn niet langer gebonden aan de kantoortijden. Heb je een vergadering op locatie, dan kun je gelijk vertellen of je een product of dienst wel of niet kunt leveren en wanneer dat gaat gebeuren. Ook kun je informatie direct vastleggen, zodat je dat niet later op kantoor nog hoeft te doen. Verder is de cloud niet voorbehouden aan je werkcomputer. Je kunt met elk device inloggen, ook met een app vanaf je smartphone.

De cloud is ideaal voor flexibel werken
Makkelijk aan te passen licenties

Makkelijk aan te passen licenties

 

Vrijwel alle kantoorsoftware werkt met licenties. Als je een product koopt kun je dat voor één of meerdere personen of apparaten aanschaffen. In de cloud werkt dit heel flexibel. Je kunt per medewerker de licenties kopen die hij of zij nodig heeft. Bovendien werkt dit op een dagelijkse basis. Als er iemand tijdelijk voor je komt werken, dan is het heel makkelijk om een licentie ‘aan en uit’ te zetten. Bij Utilis bieden we de service om het beheer van je licenties volledig over te nemen. Je hoeft dan alleen maar aan te geven welke diensten je voor hoeveel personen nodig hebt. Wij regelen de rest.

Veiligheid in de cloud

Het beveiligen van gegevens in de cloud werkt heel anders dan het beveiligen van gegevens op een eigen server; een voordeel van de cloud. Voor meer informatie hierover kun je kijken op de pagina beveiliging.

Veiligheid in de cloud
VoIP

VoIP

 

VoIP, wat staat voor Voice over IP, biedt haast ongelimiteerde mogelijkheden voor telefonie. Simpel gezegd is het telefoneren binnen de cloud. Het digitale signaal wordt in de omgeving van de ontvanger weer omgezet in een telefoonsignaal. Je kunt op die manier bijvoorbeeld heel goedkoop telefoneren met het buitenland. Binnen bedrijven wordt het steeds vaker toegepast vanwege de grote flexibiliteit die het biedt. Zo kun je direct doorschakelen naar andere vestigingen of mensen buiten de deur. Je kunt het gebruiken via een app op je mobiel, net zoals Skype en je kunt het koppelen met bijvoorbeeld de CRM op je computer of andere applicaties.

Data overal ter wereld werken in de cloud

 

Één van de ergste dingen die je als bedrijf tegenwoordig kan overkomen is dat je gegevens kwijtraakt of verliest. Bijvoorbeeld door een technische storing, menselijk handelen of een hack van buitenaf. Met data opslag in de cloud hebt u een automatisch gesynchroniseerde kopie in handen. Voor een periode van 180 dagen wordt van een document of bestand iedere keer een nieuwe versie bewaard op het moment dat je deze veranderd. Bewerk je dus een document 180 dagen lang, tien keer per dag. Dan heb je 1800 versies die je kunt terughalen mocht er iets verkeerd gaan.

Data overal ter wereld werken in de cloud