Beveiliging

Is je data kwijt, dan heb je geen bedrijf meer

 

Bij het beveiligen van je gegevens gaat het boven alles om continuïteit. En dat gaat veel verder dan het installeren van de juiste antivirussoftware. Als bedrijf wil je dat zowel je bedrijfsgegevens als de gegevens van je klanten volledig veilig zijn. Tegelijkertijd wil je ook dat dit proces niet ten koste gaat van het werkproces. Het moet zo onopvallend mogelijk gebeuren. Utilis biedt een uitstekende beveiliging voor zowel de Cloud als de server op de zaak.

 Cloudbeveiliging

 

Het beveiligen van je gegevens in de Cloud werkt heel anders dan het beveiligen van een vaste server die op kantoor staat. Op kantoor moet je bijvoorbeeld rekening houden met de kans op fysieke schade, zoals diefstal of brand. Gegevens in de Cloud kun je niet letterlijk stelen of kapot maken. Het grote voordeel van beveiliging binnen de Cloud ligt in de enorme schaal. Alleen al Microsoft investeert iedere jaar ongeveer een miljard dollar aan de beveiliging van de Cloud. Daar kun je als klein bedrijf natuurlijk nooit tegenop.

Wel is het mogelijk om iemands gebruikersnaam en wachtwoord te hacken. Bij de Cloud gaat het dan ook vooral om de beveiliging van je identiteit. Microsoft biedt hiervoor vele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van 2FA, Two Factor Authenticaton. Hierbij moet je een extra code invoeren die je krijgt toegestuurd op bijvoorbeeld je Smartphone. Verder kun je de toegang extra beveiligen met ondermeer pincodes en vingerafdrukscanners.

Vaste server

 

Bij een vaste server zijn er aantal diensten die wij (kunnen) verzorgen. Allereerst natuurlijk het algemene onderhoud. Bij een vaste server is het belangrijk dat nieuwe updates zo snel mogelijk worden geïnstalleerd. Bij Utilis houden wij daar op afstand toezicht op.

Verder is het van belang om een goede virusscanner te gebruiken. Bij Utilis maken we standaard gebruik van Webroot. Deze virusscanner staat geïnstalleerd op de PC, maar werkt voor een groot gedeelte in de Cloud. Hij wordt zodoende continue geüpdate met de nieuwste informatie over virussen en malware. Dit gaat sneller dan bij een virusscanner die alleen op de computer is geïnstalleerd. Bijkomend voordeel is dat je systeem veel minder zwaar wordt belast. Op het moment dat er een virus wordt gedetecteerd, zie je daar als gebruiker helemaal niets van. Je kunt gewoon door blijven werken. Bij Utilis krijgen we wel een bericht en gaan we direct aan de slag om te controleren of het virus wel echt is verwijderd. In principe gebeurt dit automatisch.

Vanuit Utilis verzorgen we ook DNS beveiliging. Hiermee voorkom je dat medewerkers per ongeluk het slachtoffer worden van Phishing e-mails. Verkeerde Url`s en websites worden direct geblokkeerd. Verder is het mogelijk om bepaalde websites standaard te blokkeren. Bijvoorbeeld sites met porno of geweld. Ook het blokkeren van Social Media is een optie.