Corporate Packages

IT-Totaaloplossingen voor elke ondernemer

Stel zelf jouw ideale dienstenpakket samen

Stel bij Utilis in drie eenvoudige stappen jouw ideale dienstenpakket samen. IT-beheer dat past bij jouw specifieke wensen. Daarom kies je alleen wat je nodig hebt. Dan regelen wij gratis de onboarding. Goeie deal toch?

Zo krijg je precies datgene wat je nodig hebt. Maar beter nog: Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. En alles op 1 overzichtelijke factuur. 

Als jij je wensen invult krijg je binnen 24 uur een offerte van ons en zie je in oogopslag hoeveel, of eigenlijk, hoe weinig goed IT-beheer eigenlijk hoeft te kosten. Hieronder zie je welke drie stappen jij verwijderd bent van IT-beheer met een glimlach!

 

 

 

 

 

Kies je licenties

Stap 1: Kies je licenties. Sinds Microsoft 365 is de manier waarop we werken voorgoed veranderd. In de nasleep van de Coronacrisis zal werken helemaal nooit meer hetzelfde werden. Flexibilteit met de voordelen van het beste van Office gecombineerd met werken in de Cloud. Naast 365 leveren wij als Microsoft partner alle licenties en applicaties. Alles om jouw bedrijf tot grootse hoogte te brengen!

Microsoft 365 Licenties

 Microsoft biedt op dit moment drie verschillende     M 365 pakketten:

Business Basic, Business Standard en Business Premium.

Wij adviseren onze klanten om te kiezen voor Business Premium, omdat daar de meest uitgebreide beveiligingsopties en apparaatbeheer zijn inbegrepen.

Maar je kan er ook voor kiezen om dit apart te regelen bij extra’s. Voor ons maakt het geen verschil, alleen betaal je over het algemeen meer.

Kies je serviceniveau

Stap 2: Kies je serviceniveau. Sommige eenvoudige problemen zijn vaak zelf op te lossen (zeker na onze trainingen). Daarom kan het zo zijn dat je niet het hoogste serviceniveau wil. Andere ondernemers betalen graag iets extra om volledig ontzorgd te zijn. Daarom biedt Utilis verschillende serviceniveaus aan. Kies wat bij jouw organisatie past, dan passen wij ons aan!

 

Serviceniveau

Bij Utilis kies je zelf je serviceniveau. Dat betekent dat je van tevoren kiest hoeveel minuten je medewerker maandelijks met onze servicedesk kan bellen.

Zie het als een soort beltegoed. Ongebruikte minuten neem je automatisch mee naar de volgende maand en wij zetten dit netjes elke maand voor je op je factuur.

Door onze training en workshops zorgen wij ervoor dat je medewerker voldoende basiskennis heeft.

Kies je extra's

Stap 3: Kies jouw extra’s. Wat heb je nodig voor goed IT-beheer? Is je hardware up to date? Heb je zakelijke telefoonnummers nodig? Zijn er applicaties die mee moeten naar de cloud? Wil je extra back-up en beveiliging? Omdat geen klant hetzelfde is Utilis denkt Utilis in oplossingen en luisteren wij naar jouw wensen. Daarom is het goed om samen met ons te kijken hoe wij van jouw IT-infrastructuur een vijfbaans snelweg kunnen maken!

Extra's

Uiteraard kunnen wij alle mogelijke extra’s leveren. Zoals:

  • Bellen via Teams
  • Mobiele abonnementen
  • Extra back-up
  • Extra beveiliging
  • Inrichten van een nieuwe werkomgeving
  • Hardware
  • Overige softwarelicenties

Informeer bij je relatiemanager naar alle mogelijkheden!