Scheiden doet lijden, dat weten we allemaal. Maar je kunt het jezelf ook onnodig moeilijk maken. Het overkwam kaartjesverkoper Songkick nadat een werknemer de overstap maakte naar concurrent Ticketmaster en jarenlang met oude wachtwoorden informatie kon misbruiken om klanten van zijn oude werkgever af te pakken. Afscheid nemen gaat dus verder dan de sleutel van het pand en leaseauto innemen. Dit kun je met lifecycle management voorkomen.

Ogenschijnlijk onschuldig

Geluk bij een ongeluk is dat Ticketmaster een boete van 10 miljoen dollar moest betalen aan de gedupeerde concurrent. Maar zo wil je natuurlijk niet aan je geld komen. Te meer omdat de schade waarschijnlijk groter was. Een ongeluk kan ook hier trouwens in een klein en onopgemerkt hoekje zitten, want ook via een ogenschijnlijk onschuldig account op een zakelijke Facebookpagina kan een gefrustreerde voormalige werknemer zijn gram halen. En neem van ons aan dat het je uren kan kosten om voor één werknemer alle accounts en wachtwoorden ongedaan te maken. Dat mag echter geen reden zijn om dan maar niets aan lifecycle management te (laten) doen.

Grip op wildgroei aan applicaties

Wij zijn er in een breder verband van overtuigd dat de meeste werkgevers sowieso geen idee hebben welke applicaties en licenties hun medewerkers allemaal hebben lopen en waar ze allemaal toegang toe hebben. Dat betekent in de praktijk ook dat er veel onnodige en geheel of gedeeltelijk ongebruikte software is aangeschaft, al dan niet in de vorm van een abonnementje, waar je als werkgever dik voor betaalt. Met asset management, hetzij in-house hetzij uitbesteed, krijg je hier (weer) grip op en voorkom je dat er geld uit je bedrijf wegsijpelt. Te meer omdat je op die manier ook het adoptieproces wat applicaties die je wel wilt, kunt versnellen.

End user device management

In het verlengde van lifecycle magagement verdient ook end user device management aandacht in jouw bedrijf. Zeker met het vele thuiswerken en de veelheid van apparaten waarop gewerkt wordt. Die moeten allemaal goed beveiligd zijn en hebben net als je desktop of laptop goede en regelmatige (beveiligings)updates nodig. Om hier controle op te krijgen en te houden moeten configuratiedata, zoals user accounts en bijbehorende gegevens, individueel worden vastgelegd en blijvend worden gemonitord. Hierbij kun je gebruik maken van een tool als Microsoft EMS (Enterprise Mobility + Security) of een externe partij inschakelen die alles voor je regelt.

Wil jij meer weten over lifecycle management, asset management en/of end user device management of één van onze andere diensten? Dan kun je ons bereiken op 020 717 3137 of [email protected].

Share This