Sommige CEO’s en managers zijn net boeren. Ze weten dat het goed is om iedere zomer op vakantie te gaan, doen dat vervolgens ook, maar kunnen hun werk toch niet echt los laten. Terwijl de kinderen in de Middellandse Zee plonzen is de verleiding soms groot om toch even de e-mailbox te checken of in de bedrijfsgegevens te duiken. Helemaal nu afstand daar nauwelijks nog een belemmering voor is. Niet alle gezinsleden zijn daar even blij mee. Hoe zorg je ervoor dat je ook als CEO rustig op vakantie kunt, zonder belangrijke updates te missen? Het antwoord: gebruik een dashboard, met pushberichten.

De voordelen van een dashboard

Een dashboard is niets anders dan een ‘schil’ die de resultaten verzamelt en weergeeft van de belangrijkste bedrijfsapps, vaak vanuit een ERP-systeem. De voordelen daarvan zijn duidelijk:

  • Je hebt in één oogopslag een overzicht over alle belangrijke bedrijfsgegevens
  • Door middel van (maandelijkse) rapportages kun je trends makkelijk bijhouden
  • Je kunt gegevens uit meerdere apps direct tegenover elkaar zetten, waardoor je sneller fouten constateert
  • Je kunt parameters instellen, waardoor je pushberichten kunt versturen

Pushberichten

Een dashboard bespaart je dus veel tijd als je de boel in de gaten wilt houden. Ook buiten de vakanties. Pushberichten zijn daarop een mooie aanvulling. Bijvoorbeeld voor je financiën. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat als er een bedrag van meer dan 10.000 wordt overgeboekt, je automatisch een melding krijgt.

Doe-het-zelf dashboard met Microsoft Power BI

Het (laten) bouwen van een dashboard klinkt wellicht als een moeilijke en dure operatie. Dat hoeft het echter niet te zijn. Met de komst van Microsoft Power BI kun je tegenwoordig zelf vrij makkelijk een eigen dashboard in elkaar zetten. Power BI werkt met kant en klare templates die aansluiten op de API’s van de meest gangbare ERP-systemen. Het idee is dat je daarmee als gebruiker zelf een app kunt bouwen, zonder bijzonder veel technische kennis. Alleen als je gebruik maakt van zelf gebouwde bedrijfsapplicaties, zal er maatwerk aan te pas moeten komen.

Eindelijk rust…

Kortom: een dashboard is niet alleen handig voor op de vakantie, maar juist in die periode persoonlijk het meest waardevol. Kun je eindelijk je laptop rustig in de tas laten zitten en ook een duik in de zee nemen. Totdat je een berichtje op je telefoon krijgt natuurlijk…

Zie jij zo’n dashboard ook wel zitten? Neem dan contact met ons op. Bellen kan naar 020 717 3137, of mail naar blogs@utilis-it.com.