Iedere professional zal je hetzelfde vertellen: als je kans hebt om je pitch, presentatie of interview op locatie te doen, dan moet je dat vooral ook doen. Communicatie tussen twee of meer mensen onderling gaat nou eenmaal het allerbeste als je elkaar in de ogen kunt kijken en niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien hoe de ander reageert op wat jij te zeggen hebt. Toch kan het voorkomen dat de barrières voor een face-to-face meeting te groot zijn. Bijvoorbeeld vanwege tijdgebrek, of omdat je gesprekspartner in een ander land zit. In dat geval kun je ook kiezen voor de één-na-beste optie: een Web Conference.

Grote onderlinge verschillen

Videogesprekken bestaan al jaren en vrijwel iedereen heeft ze in of meerdere mate wel eens gebruikt. Wat je wellicht niet weet is dat er een groot onderling verschil is in de diverse video conferencing tools die op de markt beschikbaar zijn. Bij Utilis maken we gebruik van het aanbod van 3CX. En dat is niet voor niets.

Eisen Video Conference

Waar moet een goede video conferencing tool aan voldoen? Die vraag hangt uiteraard volledig af van het doel van het gesprek. Voor de ‘normale’ communicatie, bijvoorbeeld tussen collega’s onderling, zal een standaard tool zonder meer voldoen. Tegelijkertijd wordt er soms iets extra’s gevraagd. Bijvoorbeeld als je een presentatie of een pitch wilt houden.

Mogelijkheden 3CX

Bij 3CX bieden ze hiervoor een aantal interessante mogelijkheden. Bijvoorbeeld de optie om een digitaal whiteboard te gebruiken waarop je aantekeningen kunt maken. Daarnaast kun je makkelijk onderling documenten delen en bewerken, is er een agendatool en kun je de video kwaliteit volledig aanpassen aan de hoeveelheid bandbreedte die je beschikbaar hebt. Ook Full-HD is geen probleem. Hiermee is de resolutie zo scherp dat je precies kunt zien hoe de ander op jouw woorden en lichaamstaal reageert.

Cloud Based

Een ander groot voordeel is dat 3CX volledig in de cloud draait. Je kunt de Video Conferencing tool simpel benaderen via de browser, Chrome of Firefox, en daar inloggen. Omdat alles in de browser draait hoeft niemand iets te downloaden of een account aan te maken. Alleen de uitnodigingslink is voldoende.

Webinar

Daar houdt het echter niet mee op. Een Video Conference beperkt zich meestal tot vijftien á twintig deelnemers. Daarboven wordt het eerder een webinar. En daarvoor gelden weer heel andere eisen. Zo moet je in staat zijn om honderden mensen direct toe te kunnen spreken en wil je uiteraard niet dat mensen direct kunnen reageren. Daarvoor heeft 3CX een aantal extra features ontwikkelt. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om makkelijk te switchen tussen video`s die je wilt laten zien en de presentatie en een ‘raise your hand’ optie waarmee je als gast aangeeft een vraag te willen stellen.

Ben je voor jouw bedrijf op zoek naar een totaaloplossing voor videobellen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Bellen kan naar 020 717 3137, of mail naar blogs@utilis-it.com.